17. 8. 2016

Tvarohový nákyp so šampiňónmi

250 g mäkkého tvarohu., 200 g šampiňónov., 1 lyžica egalizovaného mlieka., 1 žĺtok., 2 bielky., 10 g maizeny., 1 lyžica pokrájanej pažítky., 1 lyžička oleja na vymastenie formy., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., soľ.,
Rozdrobený tvaroh, mlieko, žĺtok, soľ, mletú sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie, spolu vmiešame. Očistené šampiňóny pokrájame na tenké plátky, udusíme za stáleho miešania na teflonovej panvici potretej tukom, okoreníme, zamiešame do tvarohovej masy spolu s maizenou a pokrájanou pažítkou. Po vychladnutí vmiešame tuhý sneh z 2 bielkov. Nákypovú formu vymastíme olejom, naplníme masou a pečieme v rúre 40 – 45 minút. Podávame teplé.

(2 porcie / 1 porcia 862 kJ – 206 kcal., B – 29,5 g., T – 4,0 g., S – 13,0 g)

Žiadne komentáre: