17. 8. 2016

Základný bryndzový krém

100 g bryndze., 10 g masla., 1 žĺtok., 50 g šľahačky., 20 g horčice., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika.,
Maslo necháme v miske zmäknúť, vyšľaháme do peny, pridáme za stáleho miešania roztlačenú bryndzu, žĺtok, horčicu, mletú sladkú červenú papriku, okoreníme rozšľaháme a nakoniec vmiešame šľahanú smotanu. Plníme ním rajčiaky, vajcia uvarené na tvrdo, šunkové rolky. Ozdobíme kapiou, pažítkou, cibuľkovou vňaťou, prípadne očkami, varenou mrkvou, hráškom a podobne.

(2 porcie / 1 porcia 1214 kJ – 290 kcal., B – 12,0 g., T – 24,8 ., S – 2,4 g)

Žiadne komentáre: