17. 8. 2016

Zapekaná zeleninová zmes

1 baklažán., 2 rajčiaky., 1 zeleninová paprika., 4 uvarené zemiaky., 50 g tvrdého syra., olej na vymastenie formy, 1 lyžička strúhanky., 1 vajce., 1/2 dl kyslej smotany., mleté čierne korenie., soľ.,
Baklažány ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vysušíme. Ohňovzdornú misu vymastíme olejom, vysypeme strúhankou a na dno uložíme plátky zemiakov, na ne kolieska pokrájaných rajčiakov, pokrájanú zeleninovú papriku a plátky baklažánu. Okoreníme, posolíme, navrch uložíme vrstvu zemiakov a strúhaného syra a zalejem smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajce. Zapekáme v rúre. Podávame teplé s hlávkovým šalátom.

(2 porcie / 1 porcia 690 kJ – 165 kcal., B – 10,0 g., T – 7,0 g., S – 19,0 g)

Žiadne komentáre: