150
g žemle., 10 g hrubej múky., 1/2 vajca., 100 g egalizovaného
mlieka., 1/2 lyžičky slnečnicového oleja., zelená petržlenová
vňať.., olej na obrúsok., soľ.,
Žemle
pokrájame na drobné kocky, pokropíme mliekom rozšľahaným s
vajcom a soľou, pridáme olej, zelenú petržlenovú vňať,
posekanú nadrobno, a múku a dôkladne premiešame. Ak je masa
riedka, zahustíme strúhankou. Masu sformujeme do podlhovastého
tvaru, zabalíme do obrúska navlhčeného studenou vodou a
vymasteného tukom a zaviažeme. Varíme 25 – 30 minút.
alebo
Zo
žemľovej masy sformujeme rukou malé knedličky ktoré varíme v
mierne posolenej vode asi 6 minút.
(2
porcie / 1 porcia 1135 kJ – 270 kcal., B – 9,5 g., T – 3,9 g.,
S – 49,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára