17. 8. 2016

Žemľová (viedenská) knedľa

150 g žemle., 10 g hrubej múky., 1/2 vajca., 100 g egalizovaného mlieka., 1/2 lyžičky slnečnicového oleja., zelená petržlenová vňať.., olej na obrúsok., soľ.,
Žemle pokrájame na drobné kocky, pokropíme mliekom rozšľahaným s vajcom a soľou, pridáme olej, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, a múku a dôkladne premiešame. Ak je masa riedka, zahustíme strúhankou. Masu sformujeme do podlhovastého tvaru, zabalíme do obrúska navlhčeného studenou vodou a vymasteného tukom a zaviažeme. Varíme 25 – 30 minút.
alebo
Zo žemľovej masy sformujeme rukou malé knedličky ktoré varíme v mierne posolenej vode asi 6 minút.

(2 porcie / 1 porcia 1135 kJ – 270 kcal., B – 9,5 g., T – 3,9 g., S – 49,0 g)

Žiadne komentáre: