29. 9. 2016

Dážďovkový kebab

500 g zadného hovädzieho mäsa nakrájaného na rezance, 40 g maku, 1 väčšiu cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, ¼ pL strúhaného muškátového orecha, 1 PL oleja, maslo, soľ
zmes korenia: 8 dielov koriandru, 4 diely chilli, 4 diely kardamónu, 4 diely rasce, 2 diely klinčekov, 2 diely škorice, 1 diel muškátového orecha

Najprv pripravíme zmes korenia – rozdrvíme koriander, chilli, kardamón, rascu, klinčeky, škoricu a muškátový orech. Pomelieme cesnak a cibuľu, pridáme mletý mak, vlastnú zmes korenia a soľ. Vznikne pasta, ktorou potierame mäso nakrájané na tenké rezance. Pokvapkáme ho olejom a necháme 2 – 3 hod. uležať. Potom ho napichujeme skrútené ako dážďovky na špízy a za občasného potierania maslom grilujeme. 

Žiadne komentáre: