30. 9. 2016

Kapustník

1 kg hrubej múky, vajce, soľ, 50 g cukru, 100 g oleja, 20 g droždia, mlieko, 80 g práškového cukru
Plnka: 800 g hlávkovej kapusty, 60 g masti, mleté čierne korenie, 80 g práškového cukru
Z múky, vajca, cukru, oleja, droždia, soli a vlažného mlieka zamiesime tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom dáme z necho polovicu na vymastený plech a roztiahneme ho po celom plechu na hrúbku prsta. Na cesto dáme dusenú kapustu, posypeme cukrom a zakryjeme vyvaľkaným cestom. Dookola cesto stlačíme, vrch pomastíme, popicháme vidličkou a dáme piecť. Upečený kapustník pokrájame na štvorčeky a posypeme cukrom.
Plnka: Hlávkovú kapustu očistíme a postrúhame. Práškový cukor opražíme na masti, vložíme postrúhanú kapustu, trocha posolíme a udusíme do mäkka. Udusenú okoreníme.

Žiadne komentáre: