30. 9. 2016

Plátky kačice s bambusovými výhonkami

malá kačica (asi 1000 g), 2 lyžice ryžového vína, 100 g nakrájanej brokolice, 100 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky), 3 nasekané jarné cibuľky, 1 strúčik cesnaku, 2 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu, 3 lyžice oleja, niekoľko kvapiek sezamového oleja, 2 lyžice vody, 5 ml Glutasolu (nie je nevyhnutný), 2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky), 4 lyžice kuracieho vývaru, pol čajovej lyžičky cukru, mleté čierne korenie, soľ
Kačacie mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odstránime všetky kosti. Zmiešame dokopy Glutasol, 1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu a 1 lyžicu vody. Votrieme do kačice. Marinujeme ju asi 20 minút. Vo vriacej vode sparíme brokolicu asi 1 minútu a dôkladne ju osušíme. Rozohrejeme wok a prilejeme olej. Cibuľu, ďumbier, cesnak a bambusové výhonky pražíme za stáleho miešania asi 2 minúty. Pridáme kúsky kačice, miešame a oprážame asi 3 minúty. Pridáme cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti, vývar, ryžové víno a sezamový olej. Miešame a varíme asi 3 minúty. Pridáme zvyšný kukuričný škrob zmiešaný s vodou. Miešame nad plameňom, až omáčka zhustne. Podávame teplé. 

Žiadne komentáre: