29. 9. 2016

Plnená sépia

1 kg sépie, 150 g ryže, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 1 dl olivového oleja, 1 dl bieleho vína, petržlen, soľ, čierne korenie
Sépiu očistíme, hlavu a nožičky nakrájame na malé kúsky. Zahrejeme hrniec podľa všeobecných pravidiel na pečenie. Cibuľu a cesnak podusíme s jemne nakrájanou sépiou, stiahneme na najnižší stupeň, pridáme ryžu, zalejeme vodou a bielym vínom a dusíme 20 min. Pridáme petržlen a vajcia. Touto hmotou naplníme sépiu. Otvor uzavrieme šparatkom. Pečieme na panvici v rúre, počas pečenia sépiu potierame olivovým olejom. Hotovú sépiu posypeme petržlenom a cesnakom.

Žiadne komentáre: