30. 9. 2016

Pstruh plnený hubami

4 pstruhy, 100 g šampiňónov, 100 g hlivy ustricovej, PL pokrájanej petržlenovej vňate, šalotku ,200 g sendviča, 10 kapár , vajce, soľ, mleté čierne korenie, rascu ,100 ml bieleho vína, citrón , hladkú múku, olej
Na holandskú omáčku : 4 žĺtky 4 PL bieleho vína 400 g masla, PL pokrájanej petržlenovej vňate soľ
Pstruhy vypitveme a pokvapkáme citrónom.
Sendvič pokrájame na kocky a pokvapkáme vínom. Pridáme posekané kapary, petržlenovú vňať, na šalotke podusené huby, vajce, drvenú rascu, soľ a premiešame. Zmesou naplníme pstruhy, obalíme v múke s rascou, opečieme na panvici a dopečieme v rúre. Holandská omáčka: vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s vínom a za stáleho miešania prilievame prepustené maslo.Nakoniec ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.Pstruha podávame preliateho holandskou omáčkou s uvarenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: