29. 9. 2016

Rybacie ražniči

12 kúskov rybieho filé (dlhšie plátky), 2 citróny, 4 malé cibuľky, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 150 g väčších šampiňónov, vňať, 4 PL oleja, ½ l tymiánu a estragónu, 1 téglik bieleho jogurtu, 1 malá kocka žervé alebo jemného tvarohu, 2 PL kečupu, kayenské korenie, pažítka,
Plátky ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme ¼ hod. pôsobiť. Cibuľu pokrájame na polovičky, paradajky na štvrťky, huby na plátky. Kúsok ryby osolíme, okoreníme, na každý položíme trochu vňate a zrolujeme. Na ražeň striedavo napichujeme rybu, polovičku cibuľky, plátok huby, štvrťku paradajky. Ražniči necháme oddýchnuť a medzitým si pripravíme marinádu tak, že zmiešame olej, soľ, korenie, tymián, estragón, potrieme ňou ražniči a grilujeme zo všetkých strán asi 10 – 12 min. Počas grilovania ražniči potierame marinádou.

Churry ryža obložená štvrťkami citróna a s omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním jogurtu s žervé a kečupom. Ochutíme soľou, korením, kayenským korením a posekanou vňaťou. 

Žiadne komentáre: