4. 10. 2016

Nepečené orechové štvorčeky

100 g horkej čokolády, 100 g mliečnej čokolády, 50 g sladkej smotany, 50 g stuženého tuku, 100 g posekaných orechov, 2 lyžice koňaku, 2 tortové oplátky, orechy,
Čokoládová poleva – 100 g čokolády na varenie, 50 g stuženého tuku,
V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a tuk. Dobre premiešame, pridáme smotanu, koňak, opäť premiešame a nakoniec vmiešame orechy. Takmer vychladnutú masu natrieme na oplátky, prikryjeme druhou oplátkou, mierne zaťažíme a necháme vychladnúť. Pokrájame na štvorčeky, ktoré namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme štvrtkou orecha.

Príprava čokoládovej polevy: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame. 

Žiadne komentáre: