3. 10. 2016

Plnené košíčky

300 g hladkej múky 80 g práškového cukru jeden balíček vanilínového cukru 180 g masla jeden žĺtok citrónovú kôru 100 g pomletých vlašských orechov
Plnka: 250 ml vody 50 ml oleja 125 g kryštálového cukru 125 g vlašských orechov 175 g piškótovej strúhanky 50 ml rumu jeden balíček vanilínového cukru

Poleva: 100 g čokolády na varenie 70 g stuženého pokrmového tukuNa dosku preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vanilínový cukor, postrúhané maslo, žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, mleté orechy a vypracujeme vláčne cesto. Formičky vyložíme cestom, preložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte horúce vyklopíme z formičiek. Vychladnuté košíčky naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a posypeme orechami.
Plnka: Do hrnca nalejeme vodu, olej, rum, prisypeme cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilínový cukor. Zmes za stáleho miešania krátko povaríme. Ešte teplú ju vložíme do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekame do košíčkov.
Poleva: Do hrnčeka polámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a za stáleho miešania rozpustíme nad parou. 

Žiadne komentáre: