4. 10. 2016

Prázdninové rezy

Cesto č. 1 – 250 g hladkej múky, 100 g masla, 1 dl mlieka, 50 g práškového cukru, 40 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva,
Cesto č. 2 – 90 g práškového cukru, 90 g hrubej múky, 4 vajcia,
Krém: 5 dl mlieka, 100 g výberovej múky, 200 g masla, 1 dl silnej kávy, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 lyžica tuzemského rumu,
Zo surovín vypracujeme tmavé cesto, rozdelíme ho na dve polovice a upečieme. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z bielkov. Premiešame a upečieme vo vyhriatej rúre. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme maslo vymiešané s cukrom a dobre vyšľaháme. Plát tmavého cesta natrieme džemom a polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, natrieme zvyšným krémom a zakryjeme druhým tmavým plátom. Pokvapkáme ho kávou zmiešanou s umom. Celý povrch polejeme čokoládovou polevou. 

Žiadne komentáre: