4. 10. 2016

Rýchla mandarínková torta

tri vajcia 150 g kryštálového cukru 120 g polohrubej múky 500 ml smotany na šľahanie dva mandarínkové kompóty dva vanilkové pudingové prášky bez varenia a 75 g 50 g čokolády na varenie 
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Do veľkej nádoby, ktorá má vrchnák a dá sa tesne uzavrieť, vlejeme smotanu, kompót aj s nálevom, pridáme pudingové prášky, prikryjeme a trikrát s nádobou zatrepeme. Vychladnutý korpus vložíme späť do formy, potrieme pudingovou zmesou a na niekoľko hodín odložíme na chladné miesto. Keď stuhne, ozdobíme tortu ovocím a strúhanou čokoládou. 

Žiadne komentáre: