19. 2. 2017

Biftek s plnenými paprikami a omáčkou

700 g biftekov, 150 g anglickej slaniny, 1 dl olivoveho oleja, 4 duzinate papriky na plnenie, 8 paradajok, 4 dl smotany, por, 2 zemle, 8 ceresnovych paradajok, horcicu, kecup, 50 g zeleneho korenia, viazanicku petrzlenu, mlete korenie
Duzinate papriky rozpolime, osolime, okoreime, opecieme na malom mnozstve oleja a dame bokom. Na tom oleji si potom orestujeme nadrobno nakrajane paradajky a rozkrajany por. Osolime, okorenime a pridame nadrobno posekany petrzlen. Touto zmesou naplnime papriky. Potom na panvici oprazime zelene korenie a pridame k nemu trochu horcice, kecupu, soli a mleteho korenia. Zalejeme smotanou, pridame biele vino a vsetko spolocne dokladne povarime. Bifteky, vopred odlezane 4 dni v marinade, nakrajame, zabalime do anglickej slaniny a upecieme na troske oleja. Zemle nakrajame na kolieska a kratko ich oprazime na olivovom oleji. Pecieme maso podavame na zemlovych platkoch so zeleninovou prilohou z paprik a zaliate omackou zo zeleneho korenia.

Žiadne komentáre: