19. 2. 2017

Hovädzí plátok so zemiakmi

600 g kotliet, 1 kg zemiakov, 5 dl mlieka, vajce, 100 g masla, bazalka, 5 byliniek, cerstveho tymianu, olej, ceresnove paradajky, horcica, sol, mlete cierne korenie
Zemiaky nakrajame na kolieska a polozime do nadoby vymazanej maslom. Kazdu vrstvu zemiakov osolime, okorenime a ochutime niekolkymi listkami cerstveho tymianu. V mlieku rozslahame vajicko a zmes nalejeme na zemiaky. Vlozime do rury a pri teplote 180 stupnov nechame asi 40 minut zapekat. Dokladne spolu premiesame 50 g masla, trosku horcice a nadrobno nasekanu bazalku. Potom zmes vlozime do chladnicky a nechame stuhnut. Kotlety nalozime pokial mozno niekolko hodin pred vlastnou pripravou do nalevu z oleja a horcice, a potom opecieme po oboch stranach do cervena na rozpalenom oleji. Ked bude maso takmer hotove, pridame k nemu niekolko paradajok a taktiez ich osmazime.

Žiadne komentáre: