19. 2. 2017

Hovädzí steak so špenátom

Pre 4 osoby: 4 hovadzie platky, 250 ml smotany, 150 ml bieleho vina, 200 g cerstveho spenatu, 80 g taveneho syra, 4 PL rastlinneho oleja, 1 PL masla, cibula, strucik cesnaku, mlety muskatovy oriesok, sol, mlete cierne korenie
Umyte a osusene maso z oboch stran osolime. Na rozpalenom oleji z oboch stran prudko opecieme. Potom zmiernime ohen a opekame dalsie 4 minuty. Pripravime si omacku. Nakrajanu cibulu a prelisovany cesnak podusime na masle. Premiesame a prilejeme vino, smotanu a syr. Za staleho miesania zohrievame, kym sa neroztopi syr. Potom pridame spenat nakrajany na sliziky a kratko povarime. Omacku ochutime solou, muskatovym orieskom a korenim. Na tanier polozime steak a zalejeme ho omackou.

Žiadne komentáre: