19. 2. 2017

Hovädzí závitok plnený ryžou

600 g zadneho hovadzieho masa, 30 g masla, 40 g ryze, 40 g mrkvy, 20 g sunky, vajce, petrzlenova vnat, hladka muka, sol
4 rezne dobre naklepeme a posolime. Z ryze, mrkvy, sunky a vajca si pripravime plnku, nanesieme ju na platok masa, zvinieme a upevnime sparadlom. Zavitky najskor opekame bez tuku na teflonovej panvici, potom podlejeme horucou vodou a dusime. KEd su makke, vyberieme z panvice, stavu zahustime mukou oprazenou nasucho, podlejeme vlaznou vodou, zamiesame a varime 40 minut. Zo zavitkov odstranime sparadla, zalejeme ich precedenou stavou a znova dobre povarime.
Plnka: K udusenej ryzi pridame sunku pokrajanu nadrobno, vajcia uvarene na tvrdo, pokrajane na kocky, a pokrajanu uvarenu mrkvu. Petrzlenovu vnat pokrajame, pridame a premiesame.

Žiadne komentáre: