19. 2. 2017

Hovädzia pečienka plnená mletým mäsom

1 kg hovadzieho stehna, sol, mlete cierne korenie, 80 g masti, 2 cibule, 150 g korenovej zeleniny, cele cierne korenie, masovy vyvar, 3 dl cerveneho vina
Plnka: 250 g mleteho bravcoveho masa, 100 g udeneho vareneho masa, 40 g udenej slaniny, cibula, petrzlenova vnat, vajce, sol, mlete cierne korenie
Maso odblanime, rozrezeme, nakleme na velky plat, osolime a okorenime. Potom ho natrieme plnkou, zvinieme a previazeme pevnou nitou. V masti na pekaci oprazime cibulu pokrajanu na kolieska, ocistenu pokrajanu zeleninu a cele cierne korenie, vlozime pripravenu roladu a prudko opecieme zo vsetkych stran. Potom pekac dame do rury a roladu upecieme za obcasneho podlievania vyvarom a podlievania stavou do makka. Makke maso vyberieme, stavu zaprasime mukou, oprazime, rozriedime vinom, uvarime a precedime. Zeleninu pretlacime cez sitko a zamiesame do omacky, ktoru podavame k masu.
Plnka: Mlete maso pomiesame s pokrajanym udenymmasom, pokrajanou slaninou, postruhanou cibulou a posekanou petrzlenovou vnatou. Pridame vajce, osolime a okorenime mletym ciernym korenim.

Žiadne komentáre: