19. 2. 2017

Hovädzia sviečkovica

500 g svieckovej, 2 cibule, sol, mlete cierne korenie, rajciakovy pretlak, olej, paprika, cesnak, cervene vino, majoran
Maso si nakrajame na 200 g, ochutime mletym ciernym korenim a solou, opecieme na strednom plameni zo vsetkych stran, nech je na povrchu chrumkave. Maso vyberieme a dame ho do pekaca s trochou olivoveho oleja a do vyhriatej rury na 170 stupnov a nechame ho tam takych 5 minut. Do vypeku si dame spenit nadrobno nakrajanu cibulu, ktoru uprazime dozlata a pridame na tenke 2 mm rezance, nechame oprazit a pridame pretlaceny cesnak. Nechame tak minutu opiect a pridame rajciatovy pretlak, premiesame a podlejeme trochou vina. Chvilku prevarime a pridame majoran. Nechame dalsich 10 minut prevarit a odlozime z plamena.

Žiadne komentáre: