19. 2. 2017

Hovädzie mäso na vínovej omáčke

600 g hovadzieho predneho masa, 50 g slaniny, cibula, 2 dl cerveneho vina, 1 dl vody, kocka masoxu, sol
Marinada: 3 lyzice oleja, 1 dl konaku, tymian, salvia, bazalka, bobkovy list, mlete cierne korenie, sol
Najskor si pripravime marinadu. Vsetky suroviny zmiesame dokopy. Potom umyte maso pokrajame na drobne kusky, zmiesame s marinadou, prikryjeme a dame na noc odlezat. Na druhy den maso z marinady vyberieme a nechame ho odkvapkat. Slaninu pokrajame na kocky, dame ju rozprazit, pridame maso, dobre opecieme, pridame pokrajanu cibulu a spolu podusime. Prilejeme polovicu vina a povarime. Kocku masoxu rozpustime v horucej vode, prilejeme k masu a varime hodinu. Prisolime podla chuti.

Žiadne komentáre: