19. 2. 2017

Hovädzie mäso po poľovnícky

4 hovadzie rezne, sol, mlete cierne korenie, horcica, 50 g slaniny, cibula, bobkovy list, pohar bieleho vina, lyzica citronovej stavy, kysla smotana, 200 g sampinonov, lyzica masla, stipka mletej rasce, 4 lyzicky brusnicovej zavaraniny
Rezne naklepeme, osolime, okorenime a potrieme horcicou. Slaninu pokrajame na kocky, rozskvarime a oprazime rezne. Pridame nadrobno pokrajanu cibulu, bobkovy list, podlejeme vinom, vodou a podusime domakka. Medzitym si nakrajame huby, oprazime ich na masle, ochutime solou a rascou a dame do tepla. Rezne vyberieme, dame na tanier, omacku zahustime smotanou, dochutime citronovou stavou a podla potreby prisolime. Rostenky polejeme smotanovou omackou, do ktorej sme pridali podusene huby. Doplnime lyzickou brusnic.

Žiadne komentáre: