18. 2. 2017

Hovädzie mäso so zeleninou v alobale

400 g hovadzieho masa, sol, mlete cierne korenie, 40 g masti, 2 cibule, 4 rajciaky, 2 zeleninove papriky, zelena petrzlenova vnat, alobal
Maso pokrajame na rezne, naklepeme, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a prudko oprazime v rozohriatej masti z obidvoch stran. Ocistenu cibulu pokrajame na kolieska, rajciaky na osminky a zeleninove papriky bez jadrovnikov na pasiky. Do pripravenych kuskov alobalu vlozime kazdy rezen osobitne spolu s primeranym mnozstvom pokrajanej cibule, rajciakov a zeleninovej papriky, posypeme zelenou petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno, alobal pevne uzatvorime, aby stava pri peceni nevytiekla, ulozime na pekac a upecieme vo vyhriatej rure alebo v grile do makka.

Žiadne komentáre: