19. 2. 2017

Hovädzie rolky s knedličkami

600 g hovadzej rostenky, 2 lyzicky soli, mlete cierne korenie, 30 g horcice, 150 g oravskej slaniny, 100 g cibule, 100 g kyslych uhoriek, 50 g oleja, 1 dl bieleho vina, 3 zrnka noveho korenia, bobkovy list, 0,5 dl smotany, 30 g hladkej muky, 2 lyzicky cukru, mlete biele korenie, ocot
Knedlicky: 150 g bieleho chleba, 2 lyzicky soli, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 100 g hrubej muky
Maso rozrezeme na rezne, vyklepeme, posolime a okorenime. Potom potrieme horcicou, prikryjeme platkami slaniny, kolieskami cibule, uhoriek a zrolujeme. Rolky spojime ihlou a opecieme na oleji. NA opecene rolky pridame korenie, bobkovy list, zalejeme vinom a dusime. Makke rolky poprasime mukou, zalejeme smotanou a dochutime cukrom, octom a mletym ciernym korenim.
Knedlicky: Chlieb nakrajame na kocky, navlhcime mliekom, pridame sol, vajcia a muku a dokladne premiesame. Formujeme knedlicky a varime v posolenej vode 12 minut.

Žiadne komentáre: