19. 2. 2017

Hovädzie soté so sladkokyslou zeleninou

Zakladne surovina: 2 karotky, 300 g hovadzich rezancekov, 2 PL petrzlenovej vnate, 2 zemiaky, dostatocne mnozstvo vyvaru, 1 PL cukru, 1/2 pohara bieleho vina, 1/2 citrona, salka smotany, sol, korenie, skrob, 2 PL masla
Zelenina - Zemiaky a karotku ocistime. Zemiaky pokrajame na hranolceky a karotku na pruzky. Potom ich povarime zaliate vyvarom, osolime, okorenime. Medzitym prevarime cukor s bielym vinom a ochutime nim zeleninu na sladkokyslo. Ak je zelenina uvarena, dochutime ju solou a korenim a podla vlastne chuti cukrom alebo trochou citronovej stavy. Marinadu zahustime trochou skrobu.
Hovadzie rezanceky - Maso dobre osolime a okorenime a kratko opecieme na panvici na 2 PL masla. Prilejeme 2 kalisky vyvaru a smotany, povarime do zhustnutia. Kratko pred podavanim primiesame chren. Omacku dochutime solou a korenim, pripadne pridame este trochu smotany. Rezanceky s omackou upravime do stredu taniera a zeleninu poukladame dookola. Ozdobime crestvo posekanou petrzlenovou vnatou. Do sladkokyslej kapusty mozeme pridat aj trochu zeleru a poru. Vyhneme sa len hlavkovej zelenine, lebo by to pripominalo hustu sytu polievku.

Žiadne komentáre: