18. 2. 2017

Hovädzie závitky-recept

600 g hovadzieho masa zo stehna, 50 g udenej slaniny, sol, mlete cierne korenie, 80 g cibule, 1 vajce, petrzlenova vnat, 70 g vareneho udeneho masa, 60 g uvarenej ryze, sardelova pasta, lyzicka hladkej muky, 2 lyzice oleja
Z umyteho masa nakrajame 4 rezne, ktore naklepeme, osolime a okorenime. Zvlast opecieme pokrajanu slaninu, na ktorej spenime polovicu nadrobno pokrajanej cibule. Pridame vajce, posekanu petrzlenovu vnat a nechame stuhnut. Do tejto plnky primiesame posekane udene maso, ryzu, osolime a okorenime. Rezne potrieme sardelovou pastou a na kazdy dame trochu pripravenej plnky. Naplnene rezne zvinieme, zopneme ihlicami a ulozime do kastrola, v ktorom sme vopred na oleji spenili posekanu zvysnu cibulu. Opecene zavitky podlejeme obcas horucou vodou a udusime do makka. Makke zavitky vyberieme, stavu zaprasime mukou, podlejeme vodou, dobre prevarime a precedime. Zavitky mozeme ozdobit kolieskami papriky a rajciakov.

Žiadne komentáre: