19. 2. 2017

Kráľovské roštenky

400 g masa z rostenky, mlete cierne korenie, 40 g tuku, sol, 1 dl bieleho vina, masovy vyvar, 50 g sunky, 50 g sterilizovaneho hrasku, 1 dl smotany, 2 vajcia, petrzlenova vnat, rajciaky
Maso pokrajame na platky, ktore zlahka naklepeme, okraje narezeme, okorenime mletym ciernym korenim a opecieme v rozohriatom tuku z oboch stran. Potom rostenky osolime, podlejeme vinom, masovym vyvarom a udusime domakka. Makke rostenky ulozime do vymastenej ohnovzdornej misy a posypeme sunkou pokrajanou na rezance a hraskom. Smotanu rozslahame s vajcami a s petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno, nalejeme na rostenky, oblozime olupanymi rajciakmi pokrajanymi na platky a zapecieme vo vyhriatej rure.

Žiadne komentáre: