19. 2. 2017

Mäsové taštičky

240 g mrazeneho listkoveho cesta, 50 g sampinonov, cibula, lyzica oleja, lyzica posekanej petrzlenovej vnate, 1/4 lyzice rozmarinu, 200 g osolenej hovadziny, 1/4 lyzice mletej cervenej papriky, stipka mleteho korenia, vajce, trocha muky
Platky cesta nechame rozlozene a prikryte ich nechame rozmrazovat. Pokrajame sampinony, ocistime a nakrajame cibulu. Na rozpalenom oleji spnime cibulu, pridame hriby, bylinky nechame 2 minuty dusit. Odstavime zo sporaka a do hubovej zmesi vmiesame maso nakrajane na drobne kusky. Primiesame bielok a dochutime paprikou a korenim. Na pomucenej doske vyvalkame cesto na hrubku 2 cm a povykrajujeme z neho 4 stvorce. Naplnime a zlozime do tasticiek. Okraje pritlacime vidlickou. Nechame 15 minut odpocivat, potom potrieme rozslahanym zltkom a pecieme dozlatista.

Žiadne komentáre: