19. 2. 2017

Medailonky zo sviečkovice

600 g bravcovej sviečkovice, 20g hladkej múky, 80g oleja, 40g horčicového masla(30g masla + 10g horčice) , 200 ml hustej kyslej smotany, 50 ml bieleho vina, šťava z citróna, 2 lyžice worčestr.omáčky, čierne korenie, soľ
Odblanené, umyté a osušené mäso pokrájame na hrubšie plátky, medailonky mierne naklepeme,  osolíme, okoreníme, z jednej strany pomúčime a z oboch strán na rozohriatom oleji opečieme dozlatista. Hotové mäso vyberieme, odložíme na tanier a zakryjeme, aby nevychladlo. Tuk z masa zlejeme do výpeku a pridáme horčicové maslo , v ktorom medailonky krátko podusíme. Opäť ich vyberieme. Výpek zahustíme hladkou múkou, pridáme víno, smotanu, šťavu z citróna, worcester. omáčku a krátko povaríme. Medailonky podávame poliate smotanovou šťavou a ako prílohu ryžu alebo zemiaky.

Žiadne komentáre: