19. 2. 2017

Orientálne hovädzie mäso

400 g hovadzieho masa, 2 cibule, 2 lyzice oleja, 2 struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, postruhany muskatovy kvet, 1 lyzica sojovej omacky, cukor, masovy vyvar, 2 rajciaky, 2 mensie pory, pazitka
Maso podla potreby odblanime a pokrajame na kocky. Cibulu posekanu nadrobno spenime na oleji, pridame cesnak rozotrety so solou, mlete cierne korenie, postruhany muskatovy kvet, sojovu omacku, trocha cukru a maso. Vsetko spolu dobre premiesame, oprazime, podlejeme masovym vyvarom, prikryjeme a dusime. Pocas dusenia podla potreby podlievame masovym vyvarom. Ked je maso takmer makke, pridame rajciaky pokrajane na osminky, pory pokrajane na kolieska a udusime do makka. Hotove ozdobime kolieskami cerstvej cibule a pokrajanou pazitkou.

Žiadne komentáre: