19. 2. 2017

Pálivé hovädzie ragú s tortillou

500 g mleteho hovadzieho masa, 200 g kukuricnej mucky, 150 g hladkej muky, 1/2 viazanicky petrzlenovej vnate, cibulu, kaliornsku papriku, 100 g nakladanych osupanych paradajok z konzervy, 200 g nakladanych malych kukuriciek z konzervy, olej
Kukuricnu mucku zmiesame s hladkou mukou. Pridame najemno nakrajanu petrzlenovu vnat, sol, a potom po troske prilievame 2 dl teplej vody. Rukami vsetko dokladne premiesame a zo vzniknuteho cesta vytvarujeme male knedlicky. Hotove knedlicky dame na 15 minut bokom, potom ich vlozime vzdy medzi 2 listy papiera na pecenie a valcekom vyvalkame na male placky. TIe po oboch stranach opecieme na panvici v horucom oleji docervena .  a mame tortilly. V inej panvici tiez rozpalime olej a osmanime na nom nakrajanu cibulu. Pridame mlete hovadzie maso, kalifornsku papriku nakrajanu na rezanceky a osolime. Odkrojime vrchnu i spodnu cast nakladanych paradajok a tiez ich dame k masu. Poriadne premiesame a dalej dusime. Potom pridame k ragu aj rozkrajane kukuricky. Zaprasime mletou paprikou a chilli korenim. Pokvapkame medom, zamiesame a rychlo pridame trochu vody, aby sa nam med nespalil. Varime tak dlho, pokym maso celkom nezmakne.

Žiadne komentáre: