19. 2. 2017

Pikantná sviečkovica

600 g svieckovice, 50 g udenej slaniny, 60 g masti, 80 g korenovej zeleniny, bobkovy list, cele cierne korenie, sol, voda na podlievanie, 2 dl kyslej smotany, 40 g hladkej muky, ocot, lyzica horcice, 1 dl brusnicovej stavy, cukor na dochutenie
Maso umyjeme, odblanime, prespikujeme kuskami slaniny, opecieme na polovicke masti. Na druhej polovicke masti opecieme ocistenu, nadrobno pokrajanu zeleninu, pridame bobkovy list, cele cierne korenie, sol, podlejeme vodou a pridame k opecenemu masu. Pod pokryvkou dusime, pokial nie je maso makke. Potom maso vyberieme, stavu zahustime smotanou, v ktorej sme rozslahali muku. Nechame prejst varom. Dochutime octom, horcicou, brusnicovou stavou a cukrom. Hotovu omacku pretrieme cez sito.

Žiadne komentáre: