19. 2. 2017

Plnené roštenky na košický spôsob

5 reznov z rostenky, 10 dkg masti, 15 dkg cibule, lyzicu paradajkoveho pretlaku, 5 dkg muky, 3 dl kyslej smotany, 15 dkg udeneho masa, vajce, 1 dl mlieka, cervena paprika, sol
Najprv urobime plnku: udene maso zomelieme a v malom kastroli spolu s vajcom, mliekom a 2 dkg muky pri stalom miesani uvarime na hustu kasu a dame vychladnut. Rostenky dobre vyklepeme, posolime a porozdelujeme na ne plnku. Potom ich zvinieme, previazeme nitou a v rozpalenej masti ich 20 minut  v rure pecieme. Svitky potom z kastrola vyberieme. V masti uprazime pokrajanu cibulu, pridame papriku, paradajkovy pretlak a do toho vlozime opat maso, ktore zalejeme vrstvou vodou a pod pokrievkou pomaly dusime domakka. Nakoniec pridame kyslu smotanu v ktorej sme rozhabarkovali muku a nechame vsetko este povriet.

Žiadne komentáre: