18. 2. 2017

Roštenka kniežaťa Stojslava

60 g hovadzej rostenky, olej, Palma pro Vitae, vacsia cibula, mlete cierne korenie, 1 dl bieleho vina, hrst susenych dubakov, hrst polohrubej muky, sol, slahackova smotana, lyzicka horcice, stipka cukru
Rostenku naklepeme, posolime, okorenime a opecieme na oleji z oboch stran. Na noc pridame do zemsi vina a oleja. Na druhy den osmazime pokrajanu cibulu dozlatova, polozime na nu odlezane rostenky, podlejeme trochou vody, pridame dubaky. Vodu postupne prilievame, aby bolo vsetko ponorene. Dusime prikryte 45 minut. Obcas maso obratime. Po skonceni dusenia maso vyberieme, vypek zahustime mukou, vlozime rostenku a na kazdu polozime platok rastlinneho masla Palma pro Vitae, prikryjeme pokrievkou a kratko este podusime.

Žiadne komentáre: