18. 2. 2017

Roštenka na víne

500 g hovadzej rostenky, sol, mlete cierne korenie, 70 g tuku, 1 cibula, 30 g susenych hub, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, 1 strucik cesnaku, vyvar, 10 g hladkej muky, 1 dl cerveneho vina
Hovadzie maso umyjeme, osusime a pokrajame na rezne, ktore naklepeme, po okrajoch narezeme, osolime, okorenime a na horucom tuku z oboch stran prudko opecieme. Potom ich vyberieme a vo vypeku spenime nadrobno pokrajanu cibulu. Rezne vlozime spat, pridame susene huby, rajciakovy pretlak a rozotrety strucik cesnaku, trocha podlejeme horucim vyvarom a na miernom ohni za obcasneho podlievania vyvarom dusime. Makke maso vyberieme, stavu vydusime na tuk, zaprasime mukou a poprazime. Potom trocha podlejeme vodou a este povarime. Nakoniec pridame cervene vino. Stavu precedime cez sito a vlozime do nej udusene rezne. Podavame s knedlou alebo s ryzou.

Žiadne komentáre: