18. 2. 2017

Roštenka s uhorkovým krémom

4 rostenky, sol, mlete cierne korenie, olej na vyprazanie, hladka muka, worcesterska omacka, voda, 3 polievkove lyzice majonezy, 1 polievkova lyzica horcica, citronova stava, 1/8 l slahackovej smotany, salatova uhorka
Maso vyklepeme, na okrajoch narezeme, osolime a posypeme ciernym korenim. Rostenky na oboch stranach prazime v panvici na horucom oleji. Ulozime ich na predhriatu misu. Vypek poprasime mukou, pridame worcesterskej omacky, trosku vody, povarime na hustejsiu stavu, podla chuti osolime a touto stavou podlejeme rostenky. Zakladnu majonezu prichutime 1 polievkovou lyzicou horcice a trochou citronovej stavy. Do majonezy vmiesame slahacku zo sladkej smotany. Do kremu primiesame 8 koliesok uhorky nakrajanej na tenke platky. Krem navrstvime na rostenky a podavame so zemiakovymi hranolkami.

Žiadne komentáre: