18. 2. 2017

Roštenky so zeleninou

4 rostenky, 8 dkg masla alebo tuku, 1 mensi zeler, 2 kaleraby, 1 cibula, 1/4 kg paradajok, sol, cierne korenie, 2 lyzicky hrubej muky, salka smotany alebo mlieka
Rostenky na okraji narezeme, naklepeme, posolime, okorenime a na tuku po oboch stranach rychlo opecieme. Prelozime ich na teply tanier a v tuku, ktory zvysil, podusime cibulu, rostenky na nu prelozime a za mierneho podlievania ich dusime takmer domakka. Pridame k nim na hrubsie rezance nakrajanu zeleninu, na kolieska nakrajane olupane paradajky a spolocne vsetko dodusime. Nakoniec prilejeme trocha vody s lyzickou hladkej muky, alebo salku smotany s hrubou mukou. Kratko povarime a podavame.
Prilohy: Vsetky druhy mucnych a zemlovych knedli.

Žiadne komentáre: