19. 2. 2017

Sviatočné chilli

miska velkej bielej fazule, miska malej tmavej fazule, cibula, cesnak, 10 dkg platok hovadzieho masa, 10 dkg platok udeneho masa, nozicka klobasy, zelene bylinky, 1 PL gulasoveho korenia, olej, ocot, chilli papricka, plechovka paradajkovej stavy, 2 zelene papriky, sol
Den vopred si namocime fazulu. Do tlakoveho hrnca dame 1 PL lyzicu oleja a na nom osmazime nadrobno nakarajanu cibulu. Akonahle zacne sklovatiet, pridame na drobne kusky pokrajane maso, klobasu a spolocne smazime este chvilu, kym sa nevydusi stava. Uberieme teplotu a prisypeme gulasove korenie. Pridame fazule aj s vodou, v ktorej sa namacali a dolejeme paradajkovu stavu. Hrniec uzavrieme a zmes dusime na miernom plameni 50 minut. Do makkej fazule vmiesame korenie, nadrobno pokrajane papriky. Nechame prejst varom, ale tak, aby sa papriky nerozvarili. Podla chuti pridame chilli, osolime, pripadne okyslime.

Žiadne komentáre: