19. 2. 2017

Sviečková v šatách

1 kg hovadzej svieckovej, 6 zemiakov, struhanka, 200 g hrubej muky, 100 g sunky, 150 g prerastenej slaniny, 100 g masla, 3 zltka, olej, 2 dl mlieka, mlete cierne korenie, sol
Cely kus svieckovej osolime, okorenime a na horucom tuku opecieme zo vsetkych stran. Zemiaky uvarene v supke postruhame, zmiesame s 2 zltkami, pridame sol, maslo, muku a vypracujeme cesto. Hustotu cesta upravujeme mliekom. Cesto rozvalkame, polozime nan vychladnutu svieckovu a dobre zabalime. Pekac vystelieme platkami slaniny a na ne ulozime zabalenu svieckovu. Potrieme zltkom, posypeme struhankou a sunkou pokrajanou na rezanceky. Vlozime do vyhriatej rury a pecieme 25 minut. Obcas polejeme vypekom. Po upeceni nechame vychladnut a potom pokrajame na asi 1 cm hrube platky.

Žiadne komentáre: