19. 2. 2017

Sviečkové rezy s brusnicami

500 g svieckovice, sol, mlete cierne korenie, lyzica horcice, cibula, korenova zelenina, bobkovy list, cele biele korenie, vyvar, 2 lyzice hladkej muky, 2 lyzice brusnicoveho lekvaru, 2 dl smotany, citron, cukor
Maso odblanime, umyjeme, osusime, osolime, okorenime, potrieme horcicou a prudko opecieme z kazdej strany. Pridame korenovu zeleninu, cibulu, bobkovy list, nove korenie a podlejeme vyvarom, pokryte dusime. Obcas maso obratime a podla potreby podlievame. Makke maso vyberieme, zeleninu zaprasime mukou, pomiesame, trocha podlejeme a este povarime. Pridame dzem a smotanu. Nechame prejst varom a pretrieme. Omacku okyslime citronom a osladime. Maso nakrajame na rezy, ulozime na misu a kazdy ozdobime kolieskom citrona, na ktory dame kusok brusnicoveho dzemu.

Žiadne komentáre: