19. 2. 2017

Sviečkovica na smotane so slaninou

250 g odlezanej hovadzej svieckovice, 50 g korenovej zeleniny, 10 g udenej slaniny, lyzica oleja, 1/2 cibule, lyzica hladkej muky, 30 g smotany, stipka cukru alebo sladidla, mlete cierne korenie, bobkovy list, 10 g masla, sol
Umytu a osusenu svieckovicu odblanime, prespikujeme slaninou, osolime a na dvoch tretinach tuku opecieme zo vsetkych stran. Na tuku po opekani masa spenime pokrajanu cibulu a prazime s pokrajanou zeleninou, pridame korenie a pokrajany zvysok slaniny, podlejeme horucou vodou a v prikrytej nadobe udusime s masom. Stavu zahustime mukou rozmiesanou so smotanou a dobre povarime. Do hotovej omacka pridame maslo. Makke maso vyberieme, pokrajame na porcie, urovname na misu a zalejeme smotanovou omackou.

Žiadne komentáre: