19. 2. 2017

Varené hovädzie na soľnohradský spôsob

1 kg hovadzieho masa, sol, cele cierne korenie, 1 mrkva, 30 g zeleru, 1 maly por, 1 cibulu, 2 struciky cesnaku, 1 bobkovy list, pazitku, muskatovy orech, 1 lyzicu podravky
Do vriacej vody vlozte kus hovadzieho masa. Ked voda znova zovrie, odstrante penu a znizte teplotu varenia, aby sa maso pomaly varilo hodinu. Ocistite zeleninu, mrkvu, petrzlen, zeler, por a cibulu, a vsetko nakrajajte na vacsie kusky. Po chvili pridajte k masu zeleninu, bobkovy list, cesnak, korenie, lyzicu podravky a podla chuti prisolte. Ked je maso uvarene, vyberte ho a polievku scedte, pridajte nastruhany muskatovy orech. Maso nakrajajte na platky, pekne poukladajte, zalejte malym mnozstvom polievky a ozdobte nakrajanou pazitkou.

Žiadne komentáre: