18. 2. 2017

Zajačie stehná v hroznovej omáčke so šalotkou

4 porcie: 4 stehna zo zajaca, 300 g salotiek, 1/4 l cerveneho vina, bobkovy list, 1 CL rozmarinu, 5 gulocok cierneho korenia, strucik cesnaku, 50 g oravskej slaniny, 2 PL olivoveho oleja, sol, cierne korenie, 2 PL muky, 1/4l vyvaru, 4 listky salvie, 200 g zelenych a cervenych bobuliek hrozna, 3 PL zemiakovej mucky
Zajacie stehna umyjeme a ususime. Jednu salotku ocistime a nakrajame nadrobno. Vino, salotku, bobkovy list, posekany rozmarin, cele cierne korenie a cesnak prevarime. Zmesou zalejeme zajacie maso a nechame odstat hodinu. Zvysne salotky ocistime a rozkrajame na stvrtky. Pasiky oravskej slaniny opecieme na horucom oleji. Zajacie stehna vyberieme z marinady, osusime, osolime, okorenime, poprasime mukou a 10 minut opekame vo vypeku. Pridame salotky a kratko podusime. Potom pridame vyvar, precedenu marinadu, slaninu, salviu a nechame dusit 45 minut. Hrozne umyjeme a osusime. Pridame k omacke, zahustime a dochutime.

Žiadne komentáre: