19. 2. 2017

Zapekaný karfiol s hubami

1 velky karfiol, 200 g hub, 100 g tvrdeho syra, sol, 30 g hladkej muky, 30 g masla, 2,5 dl mlieka, 2 vajcia, 1 lyzicu struhanky, mlete cierne korenie, 10 g masti, 1 cibulu
Na masti spenime nadrobno posekanu cibulu, pridame ocistene, umyte a pokrajane huby, osolime, trochu podlejeme vyvarom a dusime. Karfiol umyjeme a dame varit do osolenej vriacej vody. Z masla a muky pripravime zaprasku, ktoru zalejeme mliekom a podla potreby mozeme aj vyvarom z karfiolu a varime az kym je omacka nie je hladka. Odstavime a do vychladnutej zamiesame polovicnu davku postruhaneho syra aj s vajcami. Do vymasteneho pekaca vlozime karfiol rozobraty na ruzicky a udusene huby, zalejeme omackou, posypeme zvysnym postruhanym syrom a struhankou a v rure zapecieme.

Žiadne komentáre: