18. 2. 2017

Závitky so syrom

500 g hovadzieho masa zo stehna, sol, horcica, mleta cervena paprika, 100 g porciovaneho tvrdeho syra, 3 kysle uhorky, 70 g tuku, 1 lyzica rajciakoveho pretlaku, 2 kysle jablka, 1 dl kyslej smotany
Hovadzie maso umyjeme, osusime a pokrajame na rezne, ktore na okrajoch narezeme, osolime. Jednu stranu reznov potrieme horcicou a posypeme mletou cervenou paprikou. Do stredu ´horcicou natreteho rezna polozime tenky platok syra a pasik kyslej uhorky, zvinieme a previazeme. Pripravene zavitky opecieme na horucom tuku zo vsetkych stran, trocha podlejeme horucou vodou a prikryte na miernom ohni dusime do makka. Hotove zavitky vyberieme a odstranime z nich nit. Do vypeku pridame rajciakovy pretlak a postruhane ocistene jablka, podusime a nakoniec zjemnime smotanou. Podavame so stavou a so zemiakmi.

Žiadne komentáre: