19. 2. 2017

Zemiakové rezne s hubovou plnkou

500 g zemiakov, 1 vajce, 1 zltok, 180 g hrubej muky, olej na vyprazanie
Plnka: 40 g masti, 30 g cibule, 200 g cerstvych hub, rasca, mlete cierne korenie, sol, 2 vajcia
Ocistene, v slanej vode uvarene zemiaky prelisujeme na doske a nechame vychladnut. Potom pridame vajce, zltok, muku  vsetko zmiesime na cesto, ktore vyvalkame na hrubku pol centimetra. Cesto rozkrojime na 8 stvorcov, naplnime hubovou plnkou, jednu stranu cesta prelozime cez plnku a okraje stlacime tak, aby nam plnka nevytiekla. Rezne vyprazame v horucom oleji pekne do ruzova a podavame so zeleninovym privarkom.
Plnka: Na masti zapenime nadrobno nakrajanu cibulu, pridame pokrajane huby, rascu, korenie a prikryte za obcasneho pomiesania asi 20 minut dusime. Potom pridame posolene rozslahane vajcia a za staleho miesania nechame zrazit.

Žiadne komentáre: