22. 3. 2017

Hrozienkové peniažteky

200 g praskoveho cukru, 150 g rastlinneho tuku, postruhana citronova kora z citrona, 3 vajcia, 300 g polohrubej muky, 70 g maizeny, 3/4 prasku do peciva, 4 PL mlieka, 80 g zomletych lieskovych orieskov, 100 g umytych hrozienok
Cokoladova poleva: 70 g horkej cokolady, 50 g stuzeneho pokrmoveho tuku
Rastlinny tuk vymiesame s cukrom na penu, pridame vajcia, mlieko, postruhanu citronovu koru, muku a maizenu zmiesanu s praskom do peciva. Premiesame a nakoniec pridame zomlete lieskove oriesky a umyte hrozienka. Zlahka premiesame a lyzickou ukladame na vymasteny plech male kopky, ktoru trochu urovname do tvaru peniazteka. Upecieme vo vopred vyhriatej rure. Po vychladnuti ozdobime podla vlastnej fantazie cokoladovou polevou.

Žiadne komentáre: