22. 3. 2017

Kapustnica s klobásou a slaninou

300 g kyslej kapusty, 0,5 l kapustnice, 30 g susenych hribov, 300 g udenej klobasy, 30 g cibule, 3 struciky cesnaku, rasca, cervena mleta paprika, teglik pochutkovej kyslej smotany
Zasmazka: 80 g udenej slaniny, 50 g hladkej muky
Susene hriby umyjeme najprv v studenej vode, potom v horucej vode a dame varit do osolenej vody. Nechame ich vriet asi 1 a pol hodiny, potom pridame kapustu s kapustnicou, klobasu vcelku, cibulu, cesnak, rascu a papriku. Slaninu nakrajame na drobne kusky, a ked je na panvici oprazena do sklovita, pridame muku. Urobime zlatistu zasmazku, rozriedime studenou vodou a vlejeme do misy, v ktorej budeme kapustnicu servirovat. Vyberieme udenu klobasu, nakrajame na 2 cm kolieska a vlozime do misy. Zalejeme hotovou kapustnicou a ked trocha vychladne, za staleho miesania vlejeme pomaly do nej kyslu smotanu, ktoru vopred dobre rozmiesame.

Žiadne komentáre: