22. 3. 2017

Medovníkové cesto

200 g margarinu, 500 g medu, 250 g krystaloveho cukru, 2 lyzice medovnikoveho korenia, 15 g kakaa, 1 kg hladkej muky, 1/2 balicka prasku do peciva, stipka soli, 2 vajcia, na plech tuk
Poleva: 2 bielky, 250 g praskoveho cukru dobre vymiesame, ku koncu pridame lyzicku citronovej stavy
Margarin, med, cukor, korenie a kakao za staleho miesania zohrievame, kym sa cukor nerozpusti. Nechame vychladnut. Zmiesame muku, prasok do peciva a sol. Vyslahame vajcia, zmiesame s mukou a s medovou masou a zmiesime na hladke cesto. Prikryte najmenej hodinu nechame odstat v chladnicke. Cesto vyvalkame na hrubku 5 mm a jednotlive casti vyrezeme nozom podla sablony. Ulozime na vymasteny plech a pecieme 12 minut pri teplote 225 stupnov. Upecene polozime na rovnu plochu. Na druhy den ozdobime a jednotlive casti zlepime.

Žiadne komentáre: