27. 3. 2017

Mlynárove pusinky

10 dg rastlinneho tuku, 25 dg ovsenych vlociek, 8 dg praskoveho cukru, vanilinovy cukor, 8 dg hladkej muky, 1/2 balicku prasku do peciva, 2 vajcia, 2 PL hrozienok, 5 dg posekanych orieskov do cesta, 5 dg posekanych orieskov na posypanie, cokoladova poleva
Ovsene vlocky oprazime na rozpalenom tuku, pridame praskovy a vanilinovy cukor a miesame, kym sa nerozpusti. Oprazene vlocky prespyeme do misky a nechame trochu vychladnut. Potom primiesame muku s praskom do peciva, hrozienka, orechy a nakoniec rozslahane vajcia. Vypracujeme huste cesto. Pomocou 2 lyziciek kladieme na tukom vymasteny plech male kopky, ktore upecieme do zlatohneda v dobre vyhriatej rure. Upecene a vychladnute pusinky polejeme cokoladovou polevou a posypeme posekanymi orechmi.

Žiadne komentáre: